?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Cyberspaceverspilling.

Het is alweer een poosje geleden dat ik hier was. De hoogste tijd voor weer een stukje dus. Niet dat ik veel te vertellen heb natuurlijk, maar een beetje cyberspaceverspilling op zijn tijd kan geen kwaad. Nu het weer herfst is en de wintermaanden ook alweer voor de deur staan, krijg ik weer steeds meer zin om dingen te doen. Ik zit dan ook, zoals gewoonlijk, weer boordevol met ideetjes. En dan heb ik zin in spelletjes, handwerken, knutselen, schrijven en lezen, veel lezen. Maar het enige wat ik de laatste tijd te lezen heb zijn kranten, reclamefolders en boeken die ik jaren geleden al eens gelezen heb. Dat is op zich niet zo erg, want ik weet inmiddels allang niet meer van allemaal hoe de afloop ook al weer was. Ik lees die trouwens alleen maar voordat ik in bed ga liggen. Elke avond een paar bladzijden, want als ik zo'n boek mee naar beneden neem, dan móet ik het in een ruk uitlezen en dan eindig ik weer met niets.

Ook wordt het weer de hoogste tijd dat ik eens in huis verder ga met uitzoeken en opruimen, want er is nog veel te veel overbodige troep. Kijk, en dat begrijp ik nu niet, hè. Het afgelopen jaar is er al zo veel weggegaan en nog ligt het vol en komen we ruimte te kort. Het lijkt wel of het zich steeds vermenigvuldigt. En dat terwijl er eigenlijk nauwelijks ooit iets bij komt.

Van alle zaadjes die we gezaaid hadden heeft het meeste het niet gered. De tomatenplant ging dood, net zoals de courgettes en vergeetmenietjes. De klavertjes 4 deden het wel, maar dat is een heel vreemd en sprieterig ding geworden. De enige die het de hele zomer goed heeft gedaan is de rode peper. Daar is nu ook wel zo'n beetje de tijd van voorbij. Hij verliest momenteel steeds meer blad, maar er hangen nog twee kleine pepertjes aan. Ik weet niet of die het nog zullen halen om rood te worden, maar ik hoop natuurlijk van wel. We hebben er goed van kunnen oogsten en volgend jaar ga ik die zeker weer zaaien en opkweken ;) En wat de rest betreft: volgend jaar beter...

Comments

( 4 comments — Leave a comment )
pletwals
Nov. 9th, 2012 10:31 am (UTC)
Pompoenen en aardappelen zijn dingen die nooit mislukken, zoiets geeft moed :D

Het gekste wat ik in mijn kamerplantentuin heb staan is een pot vol onkruid :) Ik had een paar dennenboompjes meegenomen toen ik in de tuin van mijn moeder onkruid hielp uittrekken, en een kruisbladwolfsmelk omdat ik die zo bijzonder vond. Ze gaf wat mesthoop-grond mee om alles in te planten, dus begon er binnen de kortste keren vanalles te kiemen in mijn potten. Nu is het een heerlijk zootje ongeregeld met gras dat in bloei staat, een paardenbloem, één of andere nachtschade die al een halve meter hoog reikt.
spuvya
Nov. 9th, 2012 12:01 pm (UTC)
Aardappelen heb ik nog nooit geprobeerd. Pompoenen wel en dat waren enorme joekels geworden waar we gewoon op konden gaan zitten XD En mijn zonnebloemen torenden ook al heel hoog boven ons uit. Ga ik dat volgend jaar maar zaaien. Succes verzekerd.

Onkruid kan ook heel mooi zijn, hoor. Ik heb ook altijd een hele bonte onkruidbloemenverzameling in de achtertuin ;) Ik wil een keer een heel onkruidhoekje maken, waar alles dan gewoon zijn gang kan gaan.
pletwals
Nov. 9th, 2012 04:33 pm (UTC)
Zeker doen, de insecten zullen je dankbaar zijn :-)
spuvya
Nov. 11th, 2012 09:50 am (UTC)
Dat weet ik wel zeker ;) Als hier aan het begin van de zomer de heg in bloei staat, wordt deze altijd ook bezocht door vele bijen. Mooi vindt ik dat. En dan hoor en lees je overal dat er niet zo veel bijen meer zijn. Tja, die vliegen dan natuurlijk allemaal hier :D
( 4 comments — Leave a comment )