?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Culinaire uitspattingen.

Wij kijken hier thuis graag naar allerlei kookprogramma's op tv en mede daardoor ben ik koken zelfs leuk aan het vinden. Je leert er allerlei nieuwe kook- en bereidingstechnieken door en ook veel nieuwe gerechten. Vroeger was het bij mij altijd groenten en vlees (vleesvervangers sinds we jaren geleden vegetariers zijn geworden) en dan aardappelen, rijst of pasta erbij. Ik zag koken altijd als iets dat moest, omdat een mens nu eenmaal moet eten om in leven te blijven, maar tegenwoordig zie ik het eigenlijk meer als een vorm van kunst. Want het oog wil tenslotte ook wat, nietwaar? Dus tegenwoordig kunnen we eindeloos variëren. Alleen al door steeds andere kruiden en sausjes te gebruiken krijgt een gerecht steeds een andere smaak.

Mijn dochter en ik hebben nu iets nieuws in het leven geroepen. Een kookkeuzemenu op zondag. Om de beurt kiezen we een hoofdingrediënt uit en dat wordt dan gebruikt in een voor-, hoofd- en nagerecht. Zij had het eerste gekozen en haar hoofdingrediënt was 'appel'. Het voorgerecht was geroosterde sneetjes stokbrood met kaneelboter en geraspte appel, het hoofdgerecht hete bliksem en het nagerecht gevulde, gepofte appel. En het was echt superlekker. Ik zal de eerstvolgende keer dat ik hier iets schrijf de recepten even geven, dan kunnen jullie er ook van genieten ;)

Komende zondag is het mijn beurt en omdat ik een echt kaasmonster ben, wordt mijn hoofdingrediënt, je raad het vast al, 'kaas'! Ik ben de hele middag bezig geweest om allerlei recepten op te zoeken, maar ik denk dat ik er uit ben. Ik wil zelf nog wel wat dingen er aan toevoegen voor een eigen inbreng, maar dat gaat denk ik wel goed komen ;) En ik zal er zeer zeker ook foto's van maken. Altijd leuk om je eigen vorderingen te zien ;) Nu maar hopen dat het lekker zal gaan worden, want het zijn allemaal dingen die ik nog nooit eerder klaargemaakt heb. Hopelijk gaat het me lukken om de borden mooi op te maken, want daar heb ik nogal eens problemen mee. Dan lijkt het gewoon op een bij elkaar gekwakte berg voedsel XD Maar we zullen zien.

Para, als je dit soms mocht lezen: jou appelgerechten krijgen van mij een dikke vette negen. Want die heerlijk warme appel rook en smaakte echt goddelijk! ;)

Comments

pletwals
Nov. 9th, 2012 10:11 am (UTC)
Hé leuk, hebben die kookprogramma's toch hun nut :-)
spuvya
Nov. 9th, 2012 12:04 pm (UTC)
Reken maar. Als je ziet hoe ze met slechts een paar simpele ingrediënten een complete maaltijd op tafel weten te zetten. Ik dacht eerst dat ik dat nooit zou kunnen, maar het valt allemaal reuze mee. Het hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn. En dan ga ik in mijn achterhoofd houden a.s. zondag. Ik wil nog wat anders bedenken namelijk, want ik denk dat de gerechten die ik uit heb gekozen een klein beetje té hoog gegrepen zijn ;)