?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Sep. 29th, 2013

Niets is heerlijker dan op zondag lekker lang uit te slapen en daarna nog in pyjama de bank op te duiken met een grote mok dampende cappuccino. Puzzeltje er bij. Jammer dat er niets bijzonders op tv is. Maar dat is er sowieso bijna nooit. Talkshows heb ik niets mee, omdat niemand elkaar ooit laat uitpraten en men als een stel kippen zonder kop door elkaar heen zit te kakelen. Films duren mij te lang, reality- en zogenaamde datingprogramma's vind ik niks en met al die talentenjachten heb ik het inmiddels ook wel gehad. Wel kijk ik graag naar spelletjes waarbij je als kijker zijnde mee kan raden naar de antwoorden. Soms heb ik het fout, maar ik weet regelmatig toch wel wat. Is mijn brein dan toch uitgegroeid van erwt naar spruit? Het is een wonder :P En dan zijn er nog twee kookprogramma's die ik graag zie. 'Masterchef Australië' en 'My kitchen rules'. Heb ik toch al heel wat van opgestoken. En als er dan echt helemáál nergens iets leuks op is, dan zijn er altijd nog de tekenfilmzenders en eurosport. Niet dat ik zo van sport hou, hoor, maar dat is tenminste allemaal een beetje neutraal om naar te kijken. En ik gá er dan niet eens echt naar zitten kijken. Wat ben ik toch eigenlijk een raar mens xd

En eindelijk is het dan herfst. Tijdens de zomermaanden als het {vaak te} warm is, ben ik dood. Maar zodra de bladeren beginnen te verkleuren en gaan vallen en de mist komt opzetten, dan kom ik tot leven. Ik ben momenteel dan ook superactief. Zie het maar als de lentekriebels, maar dan anders. Er is genoeg te doen, want alles is zo onderhand wel een keer aan een schoonmaakbeurt toe. En overal is het een enorme bende. Handen uit de mouwen dus en aan de slag. Maar niet alles tegelijk natuurlijk. Ik moet wel een planning maken, want anders ben ik in no time overal tegelijkertijd bezig en dat is ook niks. Aan de tuinen hoef ik gelukkig niets meer te doen. Dat doet mijn nieuwe buurman tegenwoordig. Helemaal uit zichzelf en het heeft er buiten nog nooit zo netjes uitgezien. Zelf kon ik het niet meer, dus ik ben er heel erg blij mee :)
Waar ik ook volop mee bezig ben, is kleding uitzoeken. Er kan echt heel veel weg, want alles wat ik in de kast heb, is veel en veel te groot. Ideaal om in te kamperen, maar niet om te dragen. Tja, ik ben ik een half jaar tijd vijftien kilo afgevallen, dus vandaar.

Dat ik nu nog tijd overheb om te schrijven mag ook in de krant. Sinds het overlijden van ma heb ik een totaal ander leven gekregen. Of eigenlijk is dat al begonnen op elf december vorig jaar; de dag dat ze gevallen was en haar heup brak. Ik ben echt heel vaak weg tegenwoordig, terwijl ik daarvoor juist bijna altijd thuis was. Mijn agenda gebruikte ik eerst altijd om eigenlijk nutteloze dingen in op te schrijven. Gewoon voor mezelf, zoals wat ik voor klusjes gedaan had en wat voor weer het die dag geweest was. Tegenwoordig staat hij vol met afspraken. Nou ja, daar is zo'n ding ook eigenlijk voor, toch? Maar ik heb altijd al iets met schrijven gehad. Mijn hoofd zit nu ook weer bomvol ideeën. Té veel, want hoe moet ik al die verhalen ooit op papier krijgen? Om toch iéts te schrijven te hebben, heb ik mijn dochter allerlei onderwerpen op stukjes papier laten zetten en daar trek ik er dan steeds eentje van en daar moet ik dan een stukje over schrijven. Ik ben pas met de derde bezig en die wil niet echt vlotten. Gaat nog wel goed komen ;)

Ziezo. Ik heb hier tenminste eindelijk weer eens iets van me laten horen. Dat werd ook tijd. Maar ik zit de laatste tijd nog maar bar weinig achter de computer. Alles bij elkaar opgeteld amper een uurtje per dag. Niet echt lang, maar voor mij is dat meer dan voldoende. Ik ga verder ook geen beloftes doen dat ik meer dit of dat zal gaan doen, want dan weet ik al van tevoren dat daar dan toch weer niets van terecht zal gaan komen. Alles op zijn tijd, zeg ik altijd maar. Al heb ik voor bijna een kwart eeuw tekst in mijn spruit zitten om hier neer te zetten ^_^

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
pletwals
Oct. 4th, 2013 05:54 pm (UTC)
He mooi om te lezen! Je hebt zeker schrijftalent.
spuvya
Oct. 12th, 2013 01:13 pm (UTC)
Dat wordt wel gezegd ja, maar zelf ben ik nooit zo snel tevreden ;)
( 2 comments — Leave a comment )