?

Log in

Smeren en plakken.

Een poosje terug zat er opeens een rare grote vochtblaas op mijn rechter scheenbeen. Nu heb ik wel vaker van die idiote dingen, dus ik was niet echt verbaasd, maar ik plakte er toch maar even een pleister op. Twee dagen later was de blaas leeggelopen en de plek zag er zo op het eerste gezicht redelijk uit. Toch nog maar weer een pleister erop. Maar de plek ging er toch wel een beetje eigenaardig uit zien. En ik ben nogal eigenwijs wat dat soort dingen betreft. Zo van, het is vanzelf gekomen dus zal het ook wel weer vanzelf over gaan. Niet dus. Na twee weken was er nog steeds geen verbetering. Dus ben ik afgelopen maandag toch maar even naar de huisarts gegaan omdat er nogal wat smurrie uit het wondje kwam. Nou, je raad het al, het was behoorlijk geïnfecteerd. Ik kreeg een recept mee voor antibioticazalf en ik moest er een steriele eilandpleister opplakken. Dus ik moet momenteel dus twee keer per dag smeren en plakken. Het ziet er al wel een heel klein beetje anders uit, maar als het binnen twee weken niet over is, dan moet ik terugkomen.
Hihihi, bij het horen van het woord 'eilandpleisters' moest ik eigenlijk meteen denken aan een eiland midden in de oceaan met witte stranden en wuivende palmbomen. En dat heb ik nu op mijn been :P

Tags:

Egelnieuws.

Ik heb nieuws!!! We hebben weer een egel in onze achtertuin! Ik weet niet of het Robin is van vorig jaar en ik heb ook nog niets gezien of gehoord, maar ik zag vanochtend egelpoep bij de schuur liggen en dat herken ik uit duizenden! Van die gitzwarte typische egelkeutels. Dat klinkt misschien wel een klein beetje onsmakelijk, maar ik was er blij mee :D Ik ga met ingang van vanavond dus steevast op wacht staan buiten :P Ik hou je op de hoogte!


1
 

Paasgekte.

Pasen is van oorsprong een christelijk feest, maar volgens mij is het dat al jaren niet meer en is het, net zoals Kerst, een compleet vreetfeest geworden. Kijk maar in alle reclamefolders. Allemaal bedoeld om ons maar zoveel mogelijk te laten kopen wat we normaal gesproken nooit in huis zouden halen. Want we móeten met ons allen paasontbijten, paasbrunchen, uitgebreid dineren, gourmetten en noem maar op. We móeten massaal paastakken hebben en die dan zo uitbundig mogelijk versieren. Ik ben me daar gek. Eens per jaar een kerstboom optuigen vind ik al meer dan genoeg. In de winkels leek het vanochtend wel een slagveld. Lange rijen mensen met volle boodschappenkarren. Geen mens kon er nog door. En daar sta je dan tussen met een schamel handjevol artikelen te wachten totdat je eindelijk de kassa weet te bereiken. Ik ging vanochtend rond kwart voor negen de deur uit en ik was pas tegen enen weer thuis. Naar de bakker waar ik precies tien mensen voor me had. Daarna even bij mijn ouders langs geweest. Toen naar de Plus, de bakker, de Aldi, de dierenspeciaalzaak en toen eindelijk naar huis. Ik was echt helemaal kapot. Mijn pijnlijke voeten zijn nu aan hun welverdiende paasrust toe. Want ik heb, behalve de benenwagen, geen vervoer en moet dus alles lopend doen. Nou ja, blijf ik tenminste in beweging ;)

Ik heb wat extra broodjes in huis gehaald en chocolade eitjes. Koekjes en nog wat andere dingen heb ik gekregen. Eieren heb ik sowieso altijd in huis en voor de rest hoeft het van mij allemaal niet. Wij komen hier die paasdagen ook wel door, hoor ;) Iemand vroeg me daarstraks nog of ik ook nog eieren moest gaan zoeken morgen. Ik zei: "Nee hoor, ik hoef mijn eieren niet te zoeken, want ik weet waar ze staan. Gewoon....thuis in de koelkast :P" Die zal dus ook wel gedacht hebben dat ik gek ben of zo. Inderdaad ja: gek. Gek van al dat paasgedoe ;)

Geraspte bakker.

Altijd wanneer ik boodschappen moet gaan doen maak ik een boodschappenlijstje. Ook al heb ik bijvoorbeeld maar drie dingen nodig. Want dan zul je zien dat er tóch weer iets is dat ik vergeet mee te nemen. Maar terwijl ik alles aan het opschrijven ben wat ik moet hebben, ben ik altijd een paar regels aan het vooruit denken, zodat er weleens de vreemdste dingen op komen te staan. Net als gisteren. Ik moest naar de supermarkt. Is prima, maar ik moest óók naar de bakker. Dus wat stond er later op mijn briefje geschreven? Juist...geraspte bakker :P Een combinatie van geraspte kaas en de bakker. Was wel lachwekkend XD

Vroeger had ik er soms een handje van om woorden en zinnen per ongeluk door elkaar te gooien. Heb ik trouwens nog weleens. Het levert compleet nieuwe woorden op. Een paar voorbeelden:
- Hoorde je Bobby niet blaffen werd hoorde je Boffy niet blabben.
-Mijn jas dichtknopen werd mijn knoop dichtjassen.
-Een verschroeide tong werd een verschrongde toei.
Geen idee hoe het kan. Het floept er gewoon uit en soms heb ik het zelfs niet eens in de gaten. Maar die geraspte bakker gaat bij mij de geschiedenisboeken in XD

En morgen? Dan ben ik jarig en begin ik aan mijn laatste jaar als veertiger. Ik vier het dit jaar niet echt, hoor. Dat doe ik volgend jaar wel als ik vijftig wordt ^__^  Hoe, dat weet ik nog niet precies, maar ik wil van die dag in ieder geval wel iets speciaals maken en iets leuks gaan doen. Ik heb een heel jaar de tijd om daar over na te denken, dus ik weet zeker dat ik wel wat weet te verzinnen ;)

De genode ongenode gast.

Daar waar mijn ouders wonen is, aan de overkant van de straat, een vijver. Er zwemmen altijd wel eenden rond, soms een zwanenechtpaar en een paar jaar geleden liepen er tijdens een koude winter ook twee ooievaars op het ijs. Ik kijk er altijd graag naar en ik geniet er van om de eenden in de winter bij te voeren. Dan drommen ze om je heen in de hoop om een lekker hapje te kunnen bemachtigen :P

De laatste tijd wordt de vijver bezocht door een andere gast; een aalscholver, die graag een visje lust. Want ook daar zwemmen er genoeg van in die vijver. Hij (of zij) komt niet letterlijk elke dag, maar toch wel regelmatig. Zo ook vanochtend. Ik zag hem zwemmen, met zijn lange nek en zijn puntige snavel. Telkens weer dook hij onder water en kwam dan vele meters verderop weer boven. Je kon alleen aan de kringen op het wateroppervlak zien waar hij was.

Hahaha, dat beest vreet alle vis daar op. Daar zullen de hengelsportverenigingen niet zo blij mee zijn, maar ik vind het geweldig. Want zeg nou zelf, hoe vaak zie je zo'n bijzondere vogel nu eigenlijk in het openbaar? De aalscholver is toch eigenlijk een echte watervogel die voornamelijk aan de kust voorkomt. Nu zitten we hier hemelsbreed eigenlijk helemaal niet zo ver van de kust vandaan, maar toch...Ik blijf het bijzonder vinden ;)

En nu het bijna officiëel lente is en de dagen weer langer worden, zal het ook niet meer zo superlang duren voorat onze egel weer op zal duiken. Ik hoop zo dat hij weer terug zal komen in onze achtertuin. Dat was zó leuk vorig jaar. Ik heb toen zo'n mooie foto van hem kunnen maken (zie LiveJournal Post van een poosje terug) en heb hem zelfs aan mogen raken ;) Het is afwachten, maar ik heb er alle vertrouwen in, want ik zette elke avond speciaal egelvoer neer waar hij altijd heerlijk van heeft kunnen smullen ;)

Ook de vleermuizen zullen dan weer om ons huis komen vliegen. Geniet ik ook altijd weer van. Hier vlakbij is zo'n vleermuizenkolonie, en dus ook een plek waar ze overwinteren. Ik kan in de zomerperiode  's avonds eindeloos buiten gaan staan wachten op egels, vllermuizen en wat al niet meer. Ik vind het wel jammer dat er nooit geen krekels en kikkers meer te horen zijn. Dat was vroeger toch wel even anders...

EINDELIJK-2

Het is echt waar, ja heus.
Ik heb een nieuwe bril op mijn neus.

Ik ben er echt heel erg blij mee, al is het wel even wennen met zo'n ingebouwde leesbril. Als ik bijvoorbeeld mijn hoofd heen en weer beweeg, dan gaat de omgeving golven. Echt bizar XD Maar ondanks dat kan ik nu stukken beter zien en ik hoef nu tenminste mijn bril niet meer af te zetten als ik iets wil lezen. Ik weet wél een ding zeker. Mocht ik ooit weer een nieuwe bril nodig hebben in de toekomst, dan zal ik me nog wel een keertje bedenken. Wat een gedoe, zeg.

En dan was er nog iets wat ik wilde vertellen, maar dat ben ik dus even vergeten. Ik moet hoognodig die rollende erwt in mijn schedel eens een beetje meer water gaan geven :P

EINDELIJK!!!!!!

Afgelopen zomer begaf mijn bril het. Geen wonder, want ik had hem al zo lang en hoe stevig hij ook was, op een dag was hij natuurlijk zo versleten dat het neusbruggetje doormidden brak. Aan elkaar plakken met plakband en lijm leek me op dat moment de enige logische tijdelijke oplossing. Wist ik toen veel dat dat tijdelijke niet zo tijdelijk bleek te zijn.

Het kwam wel mooi uit, want nu had ik tenminste een excuus om eens een afspraak te maken bij de oogarts. Ik was er al zo lang niet geweest en ik had gemerkt dat mijn ogen best wel achteruit gegaan waren. Lezen kon ik er niet meer mee. Dan moest ik simpelweg mijn bril afzetten om de letters te kunnen lezen en ook de ondertiteling op tv zag ik niet altijd even duidelijk. Maar toen ik belde, bleek de oogarts op vakantie te zijn en ook daarna kwam er even niets van.
Ergens in augustus ben ik toen toch nog geweest en vol verwachting ging ik met het recept voor een nieuwe bril naar de opticiën om er eentje uit te zoeken. Een nieuwe bril ja, maar er hing wel een prijskaartje aan. Een montuur dat tegen een stootje kan en glazen met een ingebouwd leesgedeelte bleek nogal wat te kosten. 753 euro om precies te zijn.

Dat leek me toen niet echt een groot pobleem. Ik kon een vergoeding aanvragen bij het ziekenfonds plus bijzondere bijstand bij de RSD. En daar begonnen de problemen dus. Mijn ziekenfonds bleek geen contract te hebben met mijn opticiën, maar ze garandeerden me daar dat ik wel iets van de kosten vergoed zou krijgen. Bleek later helemaal niet waar te zijn geweest, want de vergoeding bedroeg uiteindelijk 0,00!
Toen maar een aanvraagformulier voor bijzondere bijstand aangevraagd voor kosten boven de 500 euro. En ja hoor, je raad het al: na wekenlang wachten stuurden ze me eindelijk het verkeerde formulier; eentje voor kosten ónder de 500 euro. Dat was balen, en mijn bril lag al klaar om opgehaald te worden. Een nieuw formulier aangevraagd en na nogmaals wekenlang wachten kreeg ik dus eindelijk de goede. Ingevuld, opgestuurd en wachten maar weer...en wachten...en wachten...en wachten...  Het was stil en het bleef stil. Over en weer gebeld, vele mails verstuurd en veel uit proberen te leggen aan de opticiën, maar veel schoot ik er niet mee op. Het zag er naar uit dat ik kon fluiten naar mijn nieuwe bril. En dat oude rotding moest om de paar weken opnieuw geplakt worden. Dat begon ik toch wel een beetje zat te worden, ook al raak je daar zelfs aan gewend.

En toen kwam eindelijk de post waar ik op zat te wachten, maar dat betekende meteen al weer de volgende domper, want de bijzondere bijstand vergoedde ook maar 250 euro. Nou, en daar had ik dus niets aan, want dat betekende dat ik nog altijd ruim 500 euro zelf zou moeten ophoesten. Waar moest ik dat in vredesnaam vandaan halen??? Ik besloot de hele boel af te blazen. Dan maar geen bril, dan maar niet goed zien. Ik was kwaad en super teleurgesteld en dat heb ik ze toen wel goed duidelijk gemaakt. Het hoefde voor mij niet meer.

Toch hebben we doorgezet. Het betekende de broekriem nóg strakker aanhalen en geen dubbeltje beschikbaar voor extra dingen, maar gisteren ontving ik een mail met de mededeling dat het geld voor de bril bij elkaar geschraapt is en dat ik hem donderdag eindelijk kan ophalen. Goed, nog 153 euro te gaan, maar dat kan me nu even niet schelen, want ik ben echt super blij XD Eindelijk! Na een half jaar vol gedoe kan ik hem eindelijk ophalen! Het is alleen al zo lang geleden dat ik niet eens meer weet hoe hij er ook alweer uit zag :P Maar zo zie je maar weer dat zelfs de meest uitzichtloze situatie uiteindelijk toch goed kan komen.

Ik ga hem morgenochtend zo snel mogelijk halen. Kan ik mooi meteen boodschappen doen in de stad. Daar hebben ze tenminste alles wat ik nodig heb. De Plus, waar ik normaal gesproken altijd ga, die gaat verbouwen en is na a.s. maandag 3 weken lang dicht. Ze vullen niets meer bij nu om te voorkomen dat ze onnodig alles weg moeten gooien. Wel lastig, want veel producten hebben ze niet meer. Het is ook stom. Veel klanten zijn boos en geïrriteerd. Ze horen gewoon hun voorraad op peil te houden. En hoezo weggooien? Schenk alles wat overblift aan de voedselbank. Daar kunnen ze het goed gebruiken, toch?
Ik vraag me sowieso vaak af waarom ik nog steeds bij de Plus boodschappen ga doen, terwijl de Aldi er vlak naast ligt. Tja, geen idee. In elk geval voor de vaste producten die ik altijd heb en bij de Aldi zit alles gewoon in dozen en moet je het zelf pakken. Vind ik niet erg fijn en handig. Maar nu zal het wel moeten als de Plus straks dicht is, want ik heb echt geen zin om elke keer helemaal naar de stad toe te moeten. Wel zal ik daar steeds voor een week kattenvoer gaan halen. Ik kan dat beest niet opeens ander voer gaan geven, want dan krijgt ze last van haar spijsvertering. Niet leuk voor haar en ook niet voor ons :P

Nou, ik zal later dan wel komen vertellen over wanneer ik mijn nieuwe bril op mijn neus zal hebben. Hahaha, misschien vind ik hem nu wel helemaal niet mooi meer of kan ik er geen moer door zien :P Maar dat zien we dan wel weer. Alles is in elk geval beter dan dat keerbare prul dat ik nu draag XD

Bijna lente.

Op zo'n dag als vandaag lijkt het bijna lente. Eindelijk eens geen neerslag, een temperatuur van maar liefst 13 graden en overal om me heen gezellig kwetterende vogeltjes. Wel een beetje jammer dat de zon vandaag een vrije dag heeft, want anders zou het plaatje bijna compleet zijn ;) Maar het mag de pret allemaal niet drukken, want lentegevoel is lentegevoel ;)
En zoals ieder jaar om deze tijd krijg ik schoonmaakkriebels. Misschien is het wel wat ouderwets die voor- en najaarsschoonmaak, maar toch is het lekker om alles weer eens een fijn sop- en schoonmaakbeurtje te geven, zodat alles weer heerlijk fris en schoon is.
Ik ben nu al begonnen. Te vroeg? Nee hoor, want tegen de tijd dat alle andere huisvrouwen én huismannen er aan beginnen ben ik allang klaar :P En zo superveel is er nu ook weer niet te doen. Ik hoop alleen dat het hier niet zo zal gaan als in het volgende filmpje XD Maar gelukkig ben ik een iets minder onhandige kabouter :P

http://www.youtube.com/watch?v=dBAc8e6NWj4


Vandaag is het trouwens 29 februari. De schrikkeldag dus. Krijgen we zomaar ongevraagd 24 uur extra in onze schoot geworpen. Ik heb werkelijk géén idee wat ik met al die zeeën van extra tijd aan moet. Iemand anders misschien wel?  Wat heeft die vierjaarlijkse schrikkeldag eigenlijk voor nut? Het is natuurlijk hartstikke fijn voor iedereen die op deze dag geboren is. Kunnen ze tenminste hun verjaardag echt op hun verjaardag vieren. Voor de rest zal het wel te maken hebben met tijd rechttrekken of zo iets. Maar wat maakt het nu uit of we na verloop van tijd een paar minuutjes of seconden meer of minder hebben? Het is eigenlijk jezelf bedonderen. Net zoals het instellen van zomer- en wintertijd. Maar goed, ze doen maar. Ik bemoei me er verder niet mee.

En tot slot nog even een tussenstandje wat betreft het stoppen met roken. Deze 2e ronde verloopt niet zo als dat ik zou willen. Ik heb mezelf al een aantal keren betrapt op het aansteken van een extra sigaret en dat kan en mag natuurlijk niet. Zó stom allemaal. Dus ik ga er nog een weekje aan vast plakken, want het moet en zal me gaan lukken. Dan ga ik het eens anders aanpakken. Tijd om een extra hulptroep in te zetten. Ik ga mijn dochter vragen om mijn sigaretten te beheren, zodat ik er simpelweg geen extra kán opsteken. Als het dan niet lukt, dan weet ik het ook niet meer :P

Stoppen met roken.

Ik rook al sinds mijn achttiende en wanneer je bedenkt dat ik nu achtenveertig ben is dat best wel lang. Té lang naar mijn mening. Het zorgt voor nicotineaanslag in huis, een mindere conditie en een legere portemonnee. Want een pakje sigaretten kost tegenwoordig 5,50. Althans, het merk dat ik rook, want er zijn ook nog duurdere varianten.
Al vele malen heb ik geprobeert om te stoppen, maar steeds zonder resultaat. De periode dat ik het het langst heb volgehouden was slechts twee weken! Ik presteerde het toen om een sigaret op te steken terwijl ik nicotinekauwgom liep te kauwen :P
Ik heb jarenlang twee pakjes per dag gerookt en dat heb ik de laatste jaren terug weten te brengen tot één pakje per dag, maar toch.... het is toch nog te veel.

En nu ben ik dus van plan om definitief te stoppen. Alwéér! Maar deze keer pak ik het anders aan en tot nu toe met succes. Ik heb met mezelf de volgende afspraak gemaakt: twee weken lang mag ik acht sigaretten per dag. Daar weet ik mezelf braaf aan te houden. Deze twee weken lopen aanstaande maandag af en voor de daarop volgende twee weken heb ik een nieuw lijstje gemaakt. Dan gaat het er weer eentje minder worden.

En zo ga ik het stapje voor stapje afbouwen. Elke twee weken eentje minder. Deze keer gaat het me lukken. Dat voel ik en het móet gewoon. Wens me maar succes, want dat ga ik nodig hebben :P Want dat er momenten gaan komen dat ik het er zwaar mee heb, die zullen gaan komen. Dat heb ik nu soms al. Ik mag er op bepaalde tijdstippen eentje opsteken en dan zit ik soms echt op de klok te kijken en aan zo'n snertding te denken. Dan moet ik mezelf echt dwingen om gauw iets anders te gaan doen om mezelf af te leiden. Valt vaak niet mee. Het gaat er dus ook om om je vingers, je handen bezig te houden dan, hè? Dus als er nog iemand tips heeft, dan hoor ik ze graag XD En alvast bedankt ^__^

Tags:

Winter.

Koning Winter regeert, maar zijn einde is nu in zicht. Was dit nu die horrorwinter die ze voorspelden voor december 2011? Viel nog wel mee, toch? De vertraging kan ik me nog wel voorstellen. De Koning reisde natuurlijk met de trein van de NS over het spoor van Pro Rail en dan krijg je dat natuurlijk. Maar wanneer er hier in Nederland ook maar één graadje nachtvorst komt of wanneer er één vlokje sneeuw valt, dan ligt het hele land plat. En dat bevestigt maar weer eens alle vooroordelen: Nederlanders zijn watjes geworden. Tijdens mijn kinderjaren hadden we nog veel meer kou en sneeuw te verduren en toen ging het dagelijkse leven óók door en waren er nauwelijks problemen. Dus waarom loopt het nu dan steeds mis? Misschien zijn we met ons allen wel te gemakzuchtig geworden, zo van, het zal wel zo'n vaart niet lopen. Maar zo zie je maar weer, hè?

Ikzelf, een raszuivere koukleum, begon net aan de kou te wennen. Toch zal ik blij zijn wanneer het voorbij is. Ik ben de gladde stukjes onderweg zat, de droge en schrale lippen, mijn ijskoude voeten en om 2 keer per dag de drinkfles van ons konijn te moeten ontdooien omdat het arme beest een complete ijslolly aan haar hok heeft hangen!

Maar ondanks alle ongemakken is de winter best wel knus. Gezellig lange avonden, de snorrende verwarming en zelfs op bed is het knusser tussen de lakens met een warme kruik ;)

Nou mensen, voor de schaatsliefhebbers onder ons: geniet nog een dagje van het ijsweer, want het is toch echt bijna afgelopen. Zelf kan ik niet schaatsen. Had het wel graag geleerd, want dan heb je tenminste nog wat plezier tijdens zo'n winter als deze. Maar ik loop nu al tegen de vijftig en met mijn zwakke botten en gewrichten lijkt het me niet erg verstandig om het nu nog te gaan leren. Ik heb geen zin om mijn botten te breken :P Heb het wel eens geprobeerd en daar zat ik op het ijs te lachen omdat ik niet meer overeind kon komen XD  Ik heb eigenlijk nog zóveel te vertellen, maar dat bewaar ik voor de volgende keer.....